2019年4月20日星期六

【親子餐廳】穿韓服 嘆韓烤~ 炑八韓烤親子餐廳 MeokBang BBQ Kidzone

又一家親子餐廳開店啦!今次一聽個名,大家都應該耳熟能詳,亦有機會去過的「炑八韓烤餐廳」,今次加入親子元素,肯定又會帶嚟一次韓流襲港。



這家親子餐廳位於觀塘,非常容易去,一點都不難找!


係時侯要教呀芊「襟沙Me打」,帶佢嚟食韓燒,認識定韓流文化,哈哈~



炑八韓烤親子餐廳】

地址:九龍觀塘鴻圖道90號二樓

交通:觀塘地鐵B2出口步行約10分鐘

電話:2326 2220

營業時間:
星期一至五 11:30-23:30
(星期一至五 兒童遊樂專區下午5點後才開放)

星期六日及公眾假期 10:00-22:00 
(星期六日及公眾假期用餐時段安排)
10:00-12:30/13:00-15:30/16:00-18:30/19:00-21:30

網路訂位:https://kidzone.meokbang.com.hk/booking 

電話:(852) 23262220


一入場就當然唔係講食啦!帶佢去餐廳內的遊戲室「韓系童心空間 」放放風,等佢玩完就會食得多D!

不過今次就冇哥哥份了,畢竟都已經9歲,這場地只適合8歲或以下,所以只帶妹妹進場玩。



有2-3個職員當值遊戲室,一位細心的去測量大家體溫,一個負責濆消毒液,等大家都可以放心玩。

還有一個負責替小朋友穿上韓服,因為「炑八韓烤親子餐廳」設有「親子韓服體驗」,大人小朋友都可以穿上韓服,感受一下韓氣打打咭...哈哈~ 留意每套服只供借用1小時。

(不過切記不要穿上韓服去用餐喔!)



除了波波池外,周邊都設有不同小玩意,芊芊玩之前先坐低扮下靚,女仔人家是要的。




仲有好多木系玩具,好適合較小的寶貝們。




波波池不算大,不過有超多波波,深度好足夠,而且仲好多顏色,打咭一流。



小小的Reading Corner,唔好動的小朋友,靜靜地來個親子閱讀一樣可以。



我家公主當然就係好動啦!仲係好癲嗰隻...





真係數唔到呢度有幾多隻顏色。






仲有兩隻啡皮動物可以騎上去玩,呢隻係咪河馬架呢?



咁呢隻一定係長頸鹿喇!



「炑八韓烤親子餐廳」有韓屋用餐區,係度食嘢真係以為自己去咗韓國囉!


而且通道好闊,行起嚟都好舒服!




玩到咁上下就番埋位準備開餐啦!



媽咪又發揮佢嘅無限創意啦!



我好鍾意呢個裝置,將交剪同燒烤夾,可以放落去,唔會阻住食嘢!



抽油煙的裝置都好有型。



哥哥好幫手,成場都唔駛我兩老去燒,爭在未餵到埋口。



總共有兩個KID燒烤套餐,大家可以按人數同食量去選擇。

炑八KID燒烤套餐(2位用)
燒烤產品:燒肉拼盤、健康野菜
主食(二選一):憤怒蛋包叔叔 或 健康拌飯先生

炑八KID燒烤套餐(3位用)
小食:窩心摩天輪 
燒烤產品:燒肉拼盤、健康野菜
主食(二選一):人參雞湯 或 Shake Shake愛心便當




兩個食到唔停口,因為D肉真係好新鮮好Juicy,入口咬落去真係好「林」。




食品一D都唔差,仲好真林實料,呢杯荔枝梳打入面,仲有好多鮮果肉。



食到咁上下,你都知小朋友坐得唔耐,所以就帶芊芊去著韓服打個咭。

跟職員講小朋友年齡,Mark低枱號,就可以揀靚衫!不過每套衫只係可以借1小時,同埋再三提醒大家,著住韓服係唔可以去食嘢架!



帶埋哥哥一齊幫妹妹影相!芊芊就做咗我哋幾分鐘的Model仔!



套衫好靚好襯佢!可以幫佢改番個名做「大長芊」,哈哈~




到哥哥拎起相機影,嘩!點解會打斜哂架!



點解個Model變得咁醜樣架!



我一行開咗,轉咗哥哥影,芊芊D甫士都變哂!



再番去餐枱,見到個好靚的便當呀!仲有大人最想細路食的秋葵,噓噓! 



呢個套餐真係抵食,仲有個窩心摩天輪,上面有好多炸物同壽司。




芊芊就最識揀,只揀薯片來食!



最後大家仲可以叫多個甜點來食,價錢都相當合宜呀!






Photo by Sony A7III FE 16-35mm F/2

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
http://goo.gl/forms/CNZMEPoMIWkouK8o2

(以上資料更新至文章當日)





                 

沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...