2018年6月14日星期四

【親子餐廳】KidsKiss Kingdom親子主題餐廳

真係超期待的一天,連埋試業都正式開張有數個月的KidsKiss Kingdom親子主題餐廳,今日終於可以約到朋友一齊去放電食餐好。



不錯喔!經都開業有半年的KidsKiss Kingdom,就位於沙田石門,相信大家都睇過唔同人介紹,算係2018上半年最紅的一家親子餐廳,知道網上預約系統一直都爆滿。(以我所知只有平日係仲有機會可以預約到)



不過我知道每次預約的朋友都總有一兩枱會放飛機,所以大家唔怕的話都可以去現場博一博。

KidsKiss簡直就係集合咗好多小朋友最鍾意的主打好玩原素,有架空七彩繩網,超深波波池,超逼真超巿同煮飯仔。

呢度佔地達9,000尺,一進場已經有個好元善的Locker供應俾所有進場朋友存放行裝。(而且所有顧客都要進場除鞋,大人唔好以為唔落場玩就唔駛除鞋呀,所以記住要著襪呀!)


因為大家都一定要穿過4大遊戲區先至可以進入用餐區。4大遊戲區分別是視覺觸感區、好動專區、認知發展區及實景發展區。

場內設有上限人數,每場最多120人入場,所以點玩都唔會覺得逼,呢樣簡直係一流。



攀爬管道滑梯同埋巨型編織繩網只係設計俾4-8歲小朋友,而繩網最多可供15個同時使用,大人唔好走上去喔,好危險的唷!



波波池同繩網顏色絕配,而且超級多波波,個波波池深到可以埋咗個小朋友,哈哈~所以大人行過波波池,要小心睇吓會唔會踢到個人。






攀上呢個繩網編織的大波波,小朋友自創玩法。



波波池真係好深呀!小心會浸親...最緊要浮番個頭上嚟,如果唔係實俾人踢親,哈哈~





架空繩網都係賣點之一,由波波池可以直接爬上去。


呢個"U"字透明管道,可以考驗一下小朋大的膽量,因為由管道向下望都幾高喔!



另外有一條刺邀度極高的透明滑梯,芊芊總共都玩咗成10-20次。



總主動要我影佢,一邊準備瀡就一邊睇吓我準備好未,哈哈~



滑梯就直接瀡到另一個投射海底世界。


但係呢個海底世界唔知點解有個汽水罐飄來飄去...


一條軟墊樓梯都可以玩餐飽...




呢度仲引入德國玩具品牌HABA及Masterkidz的優質木材製成玩具。





玩波波池玩到癲哂之後,都可以坐低同小朋友一齊油下顏色!





設計真有心思,善用場地每一個位置,在這個位置也裝上玩具 管道俾小朋友玩。




就在Locker旁邊都有個超大汽球區,充滿唔同顏色的汽球。











逼真超巿有3架手推車,可以俾小朋友Shopping,學下媽媽買餸住飯。

而且目測的確係受女仔歡迎多D。


真係魚、蛋、罐頭,應有盡有。





就連蘋果蔬菜,樣樣都超逼真。




嘩!蔬菜超新鮮,就在農田去探摘,哈哈...超萌!




天啊!還有付款區。


有小朋友還真的喜歡去做收銀員!哈哈~太攪笑了吧。這個收銀機也真的按下去會發出"Do"聲,逼真得連我都想玩。



芊芊逐樣拎上嚟俾收銀員"Do",但係冇錢俾!



買完餸就梗係要番屋企煮重米啦!


遠遠看着我家小姐,秒覺得佢長大了許多,仲好賢良淑德喔。



佢話要沖杯奶茶俾我,真係好"時wit"呀。





後新增設的這個BB遊玩區,只適合2歲或以下的小朋友。





牆上有着許多不同款式的小遊戲。



在用餐區跟波波池之間有個寛闊的馬路供小朋友玩車。



步行車都超靚!剩係坐住打咭都開心。



加上身後超美的佈景,是咪好靚呢?!



落得場當然要踩番轉!



玩咗咁耐係時間到用餐區食下嘢!話哂都係親子餐廳,點可以只係好玩唔好食。


用餐區都係用上柔和顏色,如果有留意的話,其實跟波波池及繩網的顏色都幾似架!



仲劃分出一個Party區,可以俾大家包場用。



用餐區仲設有CCTV,家長們都可以得閒望下電視,睇下小朋友去咗邊區玩。

當然都係親眼照顧住小朋友最好啦!



老闆特別為我泡製咗4杯夏日飲品,要我試一試味!



分別係

唔知大家下次嚟到KidsKiss會唔會喺餐牌都見到可以Order呢?


炸物摩天輪,好邪惡呀!



有炸魚手指...




呀芊最鍾意的炸薯條...




我最喜愛的炸餃子!




全世界都鍾意食的炸蝦...(誇張!)




同埋最後的炸雞喔!



有炸物呀芊一定最開心!



當然唔少得鎮店之寶焗豬扒飯漢堡。



這個是KidsKiss的自家原創,真係好感動呀,估唔到除咗親子玩樂區認真設計,佢地對食物同樣執着!


小朋友識食一定食兒童餐,這個扁意粉超好食!其實大人都想食,只係份量唔夠我,哈哈~


仲有瑞士汁雞翼,超入味(唔是講笑)



當然親子餐廳一定會有的育嬰室啦!大家可以放心喺度換片。


大家快D上網預約登記!點都要帶小朋友嚟一次。



Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 16-35mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
http://goo.gl/forms/CNZMEPoMIWkouK8o2


呀劍評分: 10


呀劍評語: 紅爆一定有原因,唔單止係因為新開咁多人去,而真係地方好大好多嘢玩,食物質素仲好高。所以值得一到來到,前來玩玩!

KidsKiss Kingdom
KidsKiss Kingdom成立的理念,銳意成為一間集學習和玩樂並容的親子主題餐廳。佔地達九千尺,為父母與孩子提供廣闊無壓力、多方的玩樂暨飲食空間。
訂座連結 https://goo.gl/VKZWoc
只接受2日前及30日內的網上預約。

地址
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期1樓162號舖 (港鐵石門站C 出口)

營業時間
星期一至
11:00-14:00 14:30-17:30 18:00-21:00

收費

查詢電話
2882 2779

(以上資料更新至文章當日)




                 

沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...