2018年5月19日星期六

【親子好去處】Citi七人足球賽 @香港足球會

終於等到今日啦,超期待的「Citi七人足球賽 HKFC Citi Soccer Sevens」,今次可以入場同埋帶住專頁粉絲一齊玩。


一向都好鍾意參加呢種球類年度 盛事,好似哥爾夫球賽,欖球賽及今次的七人足球賽。

因為好似今次咁,有個「賽事村」裡面有好多嘢食好多嘢玩。


其實嚟到先發覺,原來今次係我人生第一次入場睇現場足球賽事。


一入場就有一個打咭位,因為今日實在太熱,我都只能約到一個家庭粉絲陪我一齊影相,其他朋友仔都因為太曬暫時去咗避暑。



有專人用大機為大家拍照,仲有即場Print番俾大家,真係快過人哋結婚擺酒。



在入場旁邊就已經係小食區,我哋先喺度醫醫肚,食個鮮果杯抖一抖。



真係未出發先曬暈,你睇佢哋兩個紅都面哂。



我哋急不及待走入去「賽事村」玩。





做吓代言人就少不免。


指定時間內按著咗燈的板將足球踢埋去鬥高分。


笨手笨腳的哥哥都踢得幾好喎!有廿幾分,係最高紀錄的一半,哈哈~


芊芊就唔想鬥高分(因為佢好怕失敗,有排教!),就走咗去玩充氣障礙賽。



仲有VR玩!



哥哥大戰性感美女,同佢對戰乒乓波,真係玩得叻過D大哥哥。



最期待的節目就係Face Painting,哥哥、芊芊知這道有得畫面,就一早諗定咗畫咩。

化妝師Sharon幫佢哋兩個化咗個靚靚Look!



佢哋都揀咗自己最鍾意的動物來化妝。



嘩!呢個係邊位?係咪變型俠醫,哈哈哈~



大家又知唔知我係咩造型。


之後我哋去咗欣賞賽事,原來現場睇真係好唔同㗎!

入咗波嗰陣全場尖叫,連哥哥同芊芊都初次感受超興奮。




最後番去再食少少嘢,我哋就番去「賽事村」裡面再玩!



裡面有個很大的球場,同埋有足球俾大家隨便踢隨便玩,我同佢哋留喺度再踢多陣,就離開啦!


Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 16-35mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
http://goo.gl/forms/CNZMEPoMIWkouK8o2


呀劍評分: 10


呀劍評語: 從來都很喜歡參加這等球類賽事的嘉年華,除了有Face Painting外,又有很多遊戲玩,加上可以飲飲食食,喝着大啤看足球賽事,真係樂透...只不過是今天有35度,很熱喔!

地址
香港跑馬地體育路3號

(已完結)


電話
2830 9500

網址
http://www.hksoccersevens.com

(以上資料更新至文章當日)




                 

沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...