2017年12月4日星期一

【親子推介】H365 《Yumiko藝訓班》 –激發小朋友演藝潛能

今次獲營養補充品至專 H365 邀請,參加咗一個由品牌代言人Yumiko教授的藝訓班,哥哥呀芊同一大班小朋友過咗個好開心興奮嘅下晝。



由 H365 同CMT香港兒童音樂劇團 一齊合作舉辦



其實巿面上的保健產品都有好多,但係 H365 卻有別於一般品牌,佢哋會從世界各地搜羅優質原材料,加以研發再創出一系列健康產品,專為男、女、老、幼,照顧全家人的健康而設。


其中 H365《兒童維他命 C加鋅配方》我自己首選推介,因為兩個小朋友抵抗力都比較差,特別係哥哥...超級容易唔舒服! 就算唔係佢哋自己想病,番到學校同其他同學仔接觸,都好容易交叉感染,所以我就俾咗佢哋食這個《兒童維他命 C加鋅配方》。

佢哋兩個食完仲話好好食...因為入口即溶,唔會好似D粉糖咁質地,所以好易入口仲好好味!


當佢哋兩個知道今日嚟呢度有得演Drama,出奇地覺得好開心(起初我仲擔心佢哋會怕醜唔肯玩) 聽講要扮演北極態,兩個就興奮到彈起,仲要我開片俾佢哋睇,練習定北極熊行路動作~(會唔會誇張咗少少)





所有小朋友先嚟個大合照先!




一眾小朋友先聽Mike哥哥簡單介紹北極熊的生活行徑




哥哥被點名扮北極熊吼叫...哈哈~


然後戴上北極熊頭套熱熱身先!


幾個簡單小遊戲,已經令小朋友玩得好開心!!





然後到今次主角跳舞導師 Yumiko 出場啦!




Yumiko 由大紅色桶抽出不同北極熊的食物,小朋友就要做出相對的動作








呀芊反應慢D,做錯哂動作! 明明見到「魚」要俾個Good手勢,就做咗個「雞脾」打交叉手勢



其實小朋友一路玩緊遊戲,原來已經不知不覺學咗成個舞蹈,所以就著埋北極熊全副舞裝,準備要表演番俾各位 Daddy Mommy 睇啦


各位細心欣賞呢個快閃音樂劇體驗活動故事:《我家來了北極熊》




你睇吓! 幾有動感!





所有小朋友都準備好啦! 短短一個鐘頭就已經學識所有舞步,這個CMT也很厲害!



開始同Yumiko一齊開始跳呢隻北極熊舞啦!




最後仲拎到由媽咪親手設計的證書,再同Yumiko影番張相先


今日呢兩隻小北極熊真係好萌!!! 好鍾意你哋呀


今次活動仲上埋報紙!


Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 10分

呀劍評語: 一直都有俾小朋友食保健產品,不過今次H365推出的一系列產品,都非常得大人小朋友鍾意。天然優質原材料且容易入口,大家都不妨試下!

【H365】

始於2012年初,一直秉承「生活質素、天然、健康」的宗旨,致力為都市人及你的家人改善健康,由曾任美國食品及藥物管理局 (FDA)藥品科學家Dr. Richard Ko研發並創出一系列健康產品照顧男女老幼的不同需要,為你分擔照顧家人的壓力,提升生活質素,締造至健康和快樂的人生。

日期

12月3日 (星期日)

時間 

2pm - 3:30pm

地點 

CMT 香港兒童音樂劇團 (太子分團) 九龍旺角砵蘭街372號儷凱酒店2樓 (太子港鐵站C1出口,步行約2分鐘到達)


(以上資料更新至文章當日)



沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...