2017年8月1日星期二

【親子好去處】「豆腐親子TO-FU OYAKO」展覽 @山頂廣場

「豆腐親子TO-FU OYAKO」在我身邊的朋友鍾意他的唔算多,不過都總有一些鐵粉!其實佢都確係幾得意,今日上到山頂廣場適逢遇上 TO-FU OYAKO 的設計團隊 DEVILROBOTS 有個20週年展覽,又有得俾佢哋兩個來個小尋寶,走勻全商場同 TO-FU OYAKO 集郵!



一行入商場已經遇上一個小小展區,這裡展示住整個 TO-FU OYAKO 的演變歷史!


而且仲可以拎番張活動印章咭去商場周圍集齊所有印章


哥哥好鍾意畫畫,佢特別鍾意創造好多好多小精靈角色,睇見呢幅牆有咁多唔同小角色,佢就即刻好想自己創作一系列出嚟!







睇完TO-FU OYAKO歷史之後,我哋就上去商場各層尋找印章同埋睇Figure



好RAW呀! 全部淨色的TO-FU OYAKO



行行吓又俾佢哋發現印章區,好似發現新大陸咁開心!


TO-FU RUN 都有同好多唔同款的TO-FU MAN












下面呢隻係我超級鍾意的,真係好想帶番屋企!



當然唔止睇咁少嘢,仲設有精品區,大家鐵粉可以喺呢個檔仔慢慢揀自己心頭好




兩個點扮都係似苦瓜乾多過「豆腐親子」! 哈~





捕捉到呀妹蓋印個正樣




個印章枱應該做矮少少...抱住呀妹蓋印真係好吃力




頂層戶外平台都捕捉到一隻TO-FU MAN



最後一個印章搵咗好耐,原來就在地下層(即巴士總站旁邊)



如果你都係忠實粉絲又怕山頂太遠,都可以去太古康怡廣場搵佢哋架!


Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 6

呀劍評語: 自己算不上粉絲,不過順路上山頂見到有得影下相,又可以俾小朋友一個尋寶遊戲(搵蓋印章),也是不錯!


「豆腐親子」展覽

山頂廣場及康怡廣場帶來充滿潮流氣息的「豆腐親子」,與大人及小朋友一起度過活力十足的夏天,同時慶祝「豆腐親子」的日本設計團隊 DEVILROBOTS 誕生 20 周年。山頂廣場和康怡廣場將展出 DEVILROBOTS 成名作品「豆腐親子」的多個一比一真人大小裝置及首度公開展出「To-Fu Run」豆腐親子作品,而康怡廣場的期間限定店亦將出售限量版豆腐親子精品。 

山頂廣場還舉辦「尋寶吧!豆腐親子!」活動,玩者可走遍廣場各處,收集隱藏在場內的八個豆腐親子印章。凡於該商場內作任何消費及追蹤山頂廣場Instagram專頁,即可免費換領山頂廣場×豆腐親子別注版貼紙。

日期

即日起至8月31日

時間

上午10時 ‑ 下午10時 

地址

山頂廣場及康怡廣場

網址
www.thepeakgalleria.com


(以上資料更新至文章當日)






沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...