2017年4月6日星期四

【親子好去處】兒童格蘭披治賽車 Kids Grand Prix @F1 Kids X Olympian City

本打算同芊芊去公園玩玩之際,穿過奧海城見到有電動汽車玩,見佢平時又乖又幾聽話! 所以就同佢玩一玩影靚相(其實係我想啫...)


剛好奧海城同F1 Kids合作在這個復活節期間舉行這個「兒童格蘭披治賽車」,大家除咗可以預先用App或現場買飛玩之外,都可以在商場內消費指定金額獲免費玩一次

最低身高要求係90cm,上一年芊芊玩咩都唔得,今年可以狂玩啦!




賽道有3個分大中細,我自己計過條數,揀B大白兔賽道就最適合,原因係5分鐘一定唔夠喉,另外賽道A雖然賽道大些,但係都相對比較多媽咪選擇,有好多小賽車手令到成日大塞車! 而且又貴$5!



其實都幾貴,相比我上次在澳門介紹的電動車$5玩15分鐘貴超多,大家如果都係忍唔住想俾小朋友玩一陣,都可以即場免費登記成為F1 Kids會員,可以減$5。同埋如果可以大家平日嚟就再平少少



買完飛就要等下一節開始先可以入去玩



  



賽道C就係一個簡單的氹氹轉,最適合較細個的小朋友玩,而且車椅背仲有對兔耳仔好得意



賽道B會多一條分岔路


而賽道A就係最大,多條分岔路! 不過芊芊鍾意紅色車,加上我之前的分析,就揀咗玩賽道B



等咗幾分金鐘就到下一節開始啦



因為每架車的速度都唔同,我就事先拍拍膊頭問吓職員,究竟邊一間快D? 你知啦...如果一陣上咗架好似龜速咁慢既車,買咗咁貴飛玩嗰10分鐘就唔抵啦^.^



職員細細聲話我知係「16」號車! 我就叫呀芊坐上16號,果然好快...







  
旁邊有個小油站,芊芊每行完一個圈番嚟就過嚟叫我幫佢扮入油!






個衰妹見我影佢就專登要扮鬼扮馬,係都唔俾我好好咁影張靚相!



話咁快就過咗10分鐘,最後終於坐喺度靚靚咁俾我影番張相



喺賽道旁邊仲有個小型頒獎台,可以俾小朋友喺度感受下攞獎,呀芊唔止贏一個盃,仲要兩隻手拎哂!



呢個小Model真係咩表情都會交足



夠喇...



仲要扮埋入香檳!





最攪笑係佢拎完第一都唔夠,就要拎埋個第三! 




Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 6分


呀劍評語: 商場內小小遊戲俾大人Shopping細路又有得玩,不過實在貴咗少少唔係咁抵玩!

兒童格蘭披治賽車 簡介
復活節學校放長假,小朋友最開心!鍾意車的小朋友可以mark實一日去奧海城放電,因奧海城將聯同F1 Kids舉行「兒童格蘭披治 賽車 戰」,讓一眾3至8歲小朋友於商場內風馳電掣,一嘗當賽車手滋味。場內特設三條以復活節為主題的別注賽道,佈滿復活蛋等色彩繽紛的裝飾,揸車馳騁之餘亦能感受復活節氣氛。期間更會舉行「復活尋蛋大比併」,小車手於限時內駕駛電動車尋找最多的復活蛋,爭奪金牌車手王者寶座。

日期

2017年4月1至19日

時間

11:00-21:00(一至五)、10:00-21:00(六、日及公眾假期)

地點

奧海城2期地下主題中庭

每節票價

(可於F1 Kids App內預先購買指定時段門票,現場亦設有售票處) 
免費登記成為F1Kids會員︰F1Kids.hk 

小巨蛋賽道(每節5分鐘) 

$25(一至五)
$30(六、日及公眾假期) 

大白兔賽道(每節10分鐘) 

$50(一至五)
$60(六、日及公眾假期) 

特大白兔賽道(每節10分鐘)

$55(一至五)
$65(六、日及公眾假期) 

* 免費於 F1Kids.hk 登記成為「F1 Kids」會員,即減 $5


*駕駛員必須介乎3至8歲,高度不少於90公分及體重不超過20公斤,並須由年滿18歲或以上的人士陪同方可進行遊戲


一般消費

 即日單一商戶HK$500或以上電子消費,即可換領小巨蛋賽道入場劵
(每日名額有限,換完即止︰30張(一至五);35張(六、日及公眾假期);每人每日只限換領入場劵兩張)

換領地點

奧海城2期地下北翼禮賓處 

換領日期及時間

1-17/4/2017, 12nn-9pm

復活尋蛋挑戰賽 


日期

2017年4月17日 

時間

9:00-10:30 資格:曾參加2017年4月1日至12日期間的兒童格蘭披治賽車戰選手,每節遊戲時段,可獲挑戰賽報名表格一張(每次乘坐可獲得表格一張) 參加方法:將「復活尋蛋挑戰賽報名表」投放到現場F1 Kids的「復活尋蛋挑戰賽」報名箱內,F1 Kids將從中選出頭20名表格最多者參賽,一決高下。(F1 Kids將以電話聯絡參加者及於Facebook公佈參賽名單)

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...