2017年1月29日星期日

【親子飲食】銅鑼灣 沙嗲王 x 妖怪手錶 Satay King x Yo-Kai Watch

今日完全冇準備之下,誤打誤撞去咗沙嗲王食晚飯,仲俾我哋撞正地縛貓食咗個喵樣飯!


本來打算去食P沙乞,但係有人話唔想去,所以我即刻轉場去咗附近嘅沙嗲王,點知一上到去就俾我哋遇到地縛貓,我都知道最近沙嗲王同妖怪手錶做緊Crossover,直到2月17日止


店內冇特別好大改動,只係每張枱餐牌見到地縛喵同埋一入門口有個大POPs可以供大家影相



窗邊卡位都有唔同嘅劇照放咗喺度!



落咗單之後第一時間梗係去同咁多隻喵影相先啦!


如果可以同埋地縛喵一齊食飯實開心死佢哋


雖然一場嚟到,但係都唔可以只係叫兒童餐㗎!所以我哋都Order番D大人食嘅嘢,呢個芝士焗牛柳飯無得頂,牛柳超林好易哨,芝士又香又拉到絲



印度薄餅配咖喱就必定嗌啦!



白咖喱豬扒飯都係我哋嘅至愛,因為唔太辣(幾乎唔辣),所以都啱小朋友食


酥炸蒜香雞翼同埋芝士餡餅都好好味道,兩款都外脆內軟滑,最緊要唔貴好平好抵食


  
叫飲品點少得一杯係地縛喵造型$29,原來有件啫喱喺飲品裡面!



凡點選任何妖怪美食及飲品均配送全球獨家貼紙乙張,全數共10款,集齊貼紙可貼上限定 A4 文件夾!




萬眾期待喵樣飯出場啦!兩個小朋友一見到即「嘩!」一聲,未食都已經好開心!

平時去開卡通角色造型餐廳,多數遇着好睇唔好食,但係今次呢個喵樣飯又好睇又好食!



最後再落Order叫埋呢碟鐵板巨型雞脾飯,真係成塊面咁大隻,仲有皮脆肉滑真係啖啖肉好好食!



Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f2.8L II USM


想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
呀劍評分: 10分


呀劍評語: 角色主題餐廳周街都係,但係真心好食嘅又有幾多間,沙嗲王一直係我認可又抵食又好食嘅餐廳,今次仲要同地縛喵玩Crossover,17/2完之前真係要嚟多幾次先得!

地址
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

交通
港鐵銅鑼灣站 B 出口, 步行約1分鐘

營業時間

星期一至星期日: 11:30-23:30

電話

2893 6667

沙嗲王 X 妖怪手錶 期間限定餐廳 
日期即日至2017年2月28日 
分店地址: 
1. 旺角 MPM 5樓上層(朗豪坊對面) 
2. 油麻地彌敦道 530-538號現時點2樓 
3. 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場9樓 
4. 旺角山東街 48 號泰豐大廈 1-3樓 
5. 觀塘裕民坊 34 -36 號裕華大廈 1樓 
6. 荃灣眾安街 2-8號周合成大廈 2樓 
7. 荃灣大河道 67 -75 號卓明大廈地下(海壩街官立小學對面)

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...