2017年1月6日星期五

【親子餐廳】Comic Park & Cafe +「百獸王」展覽 @Mega Box

最近好多人都去到Mega Box呢間新開親子餐廳朝聖,所以我都唔執輸喺Boxing Day就去Mega Box行吓街食番餐,俾小朋友放完假前玩番夠本

位於Mega Box的9樓,我哋做好一切準備,實行今晚要玩盡佢...




不過未玩未食之前就俾門口呢個「百獸王」展覽吸引咗去,真係超童年回憶呀,我細個唯一一隻超合金合體機械人,估唔到今日一把年紀可以俾我撞番佢




好在只係展覽全部都係非賣品,如果唔係我驚我忍唔住會買哂佢哋番屋企






不過俾Dreamworks重新推出,唔多唔少都冇咗個陣東洋味




睇到我都唔捨得走,不過太肚餓點都要入去食D嘢先,點知一入門口就到佢哋兩個嘢俾Pokemon吸引番,今次到佢哋唔捨得走




Comic Park & Cafe 以多款不同動漫角色做主題,差唔多每季定期都會更換不同人物角色,保持新鮮感!




忍唔住手嘅朋友真係未行到入去餐廳就已經要先出血








Collection Wall上的風褸同T恤都好有型!




中間穿過各款遊戲設施,忍住手唔玩得住,要醫咗個肚先!











買餐方式都係先到櫃枱前點選菜單,付款後給你提示器,提示器響就到取餐區取餐!




取餐區有齊各樣餐區調味料,當然兒童餐具都一定唔少得




周圍都貼上唔同嘅動漫人物牆紙!柴犬Rody並非我年代,冇咩親切感!



呢個Q版咸蛋超人就係我中小學年代勁Hit!







芝士焗龍蝦(原隻)跟意粉 $198
- 蟹捧什果沙律
- 南瓜忌廉粟米湯
- 迷你忌廉泡芙
- 凍飲一杯




粟米湯跟沙律都幾好味!



不過隻龍蝦就冇咩肉地...但還是可以的





最緊要佢哋食到LamLam脷啫


我哋坐喺四人梳化座好自在好舒服!今晚又唔多人,可以拉埋隔離D櫈嚟攞吓嘢!



意式辣肉腸Pizza 配餐湯及凍飲 $93

Size唔算大,我估得9吋咁上下,餅底用咗薄餅底咬落好脆口




最後呢碟西西里鮮茄牛肉丸意粉 $68

我覺得最好食,肉丸最好哨最重口味!




兩個開大餐lu...一於食飽先開始玩








店內仲提供埋Wifi,真係唔駛驚用哂D Data!




呢度食完嘢要自己收執放到餐盤回收處




話咁快就食完,其實有咁多嘢玩真係好難專心食,預咗同佢哋一陣食宵夜把啦!

喺餐廳放咗兩部大Tablet,又玩食鬼又玩Angry Bird,完全免費!真係唔駛唱金幣掉彩虹都得喇...












打打吓機呀芊又自己識開個Youtube嚟睇喎,小朋友真係可以發揮無限潛能





喺餐廳對出有個百獸王Backdrop,佢哋真係扮得幾似模似樣!





番去門口可以唱金幣玩,不過原來除咗掉彩虹之外要金幣,其他遊戲設施只需要充值卡(會員卡)扣數就可以,$100得65個,$500就有550個,當然俾得多儲值越多


如果一次過充值$500依家仲送你匙扣襟章


鉄人28充值卡夠哂型


好!開波啦...






掉彩虹又俾哥掉中個細獎喎!超開心去揀禮品,點知佢換咗個鉄人28八達通套,喂!全屋都係啦已經,要咁多做咩!





Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f2.8L II USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
呀劍評分: 8分

呀劍評語: 真係可以食完個Lunch跟手玩到夜晚嗰餐再食過! 食物質素唔算話好好, 但係加埋有得玩俾小朋友解禁玩吓都OK, 不過當然一家餐廳最重要都係食物質素。另外都要有足夠彈藥先好嚟啦, 所以我都係少去為妙!

Comic Park & Cafe 簡介
全港首間動漫樂園及主題餐廳「Comic Park & Cafe」將於本月初正式開幕!主題樂園位於九龍灣 Megabox, 佔地 7,000 呎,分三大主題區域,包括發售期間限定產品的精品店、設有 30 多部室內遊戲的動感玩樂專區, 以及以動漫卡通作為食物主題的 Cafe。主題包括:鐵甲萬能俠、幪面超人、鹹蛋超人、Rody 及柴犬等等。

地址
香港九龍九龍灣宏照道 38 號 Megabox 9 樓 L9-23 舖

營業時間

星期一至五: 11:00-21:30 星期六至日: 10:00-22:00

電話

2458 6032

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...