2016年12月26日星期一

【親子飲食】九龍灣 日和號壽司料理 Nippon Sushi Dining @Megabox

今日喺Megabox玩咗個晏晝,夜晚搵緊嘢食,俾我哋喺溜冰場隔離見到間好得意嘅日本料理店,俾門口架JR吸引咗,所以話一間食店裝修真係好緊要!


呢間日和號壽司料理,最近以U900做主題,原來佢周不時都同其他唔同角色做主題(原來曾經crossover過足球小將)





場內都係以JR為主要裝潢,配合埋U900做主題,成間舖都好得意好靚







當然要同這架JR車頭影張靚相








我哋叫咗呢個咖喱芝士吉列豬扒飯 $68,豬扒好脆唔un,咖喱少少辣啱啱好,仲有好香芝士味


香脆一口芝士 $48,超好味,真係一口一粒,外面鬆脆,裡面芝士軟滑




見到呀芊食到成咀都係不顧儀態就知幾好食




哥哥話呢隻BearBear好得意,要同張餐紙影相喎



石鍋叉燒讚岐烏冬 $70 石鍋上滾住熱辣辣,只係個湯鹹咗少少,流心半熟蛋,叉燒好林好好味!




海龍卷 $88 唔酸嘅芒果,加埋條超新鮮嘅炸煆,真係好掂




仲有什錦牛肉鍋 $70 經已太飽...只可以話,呢度係值得Encore再嚟!






Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f2.8L II USM


呀劍評分: 9分


呀劍評語: 大人小朋友都食得開心,價錢都算合理,服務都好好!位置開揚喺冰場隔離食住睇人溜冰都幾舒服!

日和號壽司料理 簡介
香港首間以crossover為主題的餐廳,結合時下流行話題,每一季店內會設立不同的主題,如電影、動畫、漫畫等,亦會因應主題而有相應的佈置、食品、紀念品。餐廳裝修仿照日本JR車卡,冀望不停站為客人帶來新鮮感及潮流話題。

營業時間
星期一至日: 11:30-23:00


地址
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖


電話
2359 0025

(以上資料更新至文章當日)





沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...