2016年12月24日星期六

【親子好去處】小熊港式曲奇

嘩咁大隻Bear Bear!但係這店唔是賣熊公仔,而係賣曲奇。估唔到香港仲有人自家製出品



位於上海街附近,行行吓發現一家曲奇專門店,走埋去睇估唔到原來係本土嘢!

同老闆傾咗陣先知佢哋主要做遊客生意,佢哋自設廠房,喺香港都有幾間地舖分店,實在厲害!


佢兩個就梗係冇咩興趣,即刻走咗去玩隻大Bear Bear啦!



店內曲奇有各款唔同嘅餅罐餅盒,用嚟送禮確實不錯!



不過講到最尾都要睇吓好唔好食先得,小熊港式曲奇主要分為4個味道,有原味、咖啡、朱古力同埋綠茶



我就唔太接受綠茶同埋咖啡,個人都係鍾意原味或者朱古力多D,如果4樣都鍾意嘅朋友可以買4合1都得㗎!

門外有得試食,食落感覺唔油脷,好鬆化,而且牛油味極濃!OK喎




門外一箱一箱咁放咗喺度,似乎真係幾好生意咁喎!乜真係有咁多旅客嚟香港入貨



Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f2.8L II USM

呀劍評分: 8分

呀劍評語: 完

地址
九龍太子道西139號地下B舖(維景酒店側)




其他分店
九龍尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A,12B舖
旺角山東街51號A遠景大廈地舖
新界元朗青山公路96號恆隆銀行地下側邊A號舖

電話
9526 5071

網頁

www.hklittlebear.com

(以上資料更新至文章當日)









沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...