2016年10月16日星期日

【親子好去處】Thriller LIVE @澳門巴黎人 The Parisian

整個澳門巴黎人之旅,最興奮最HIGH就係臨走前睇嘅THRILLER LIVE,如果你都係MJ粉絲,冇理由唔明㗎!?


我哋食過早餐之後番房執行李Check-out,芊芊知道我哋就嚟出發去睇MJ,就已經好開心!點解佢會識?因為我一早就同佢哋喺Youtube煲熟咗幾首歌

(明明就dup低頭,芊你做咩向上望㗎?)


我哋喺南翼落到5樓一出就已經係巴黎人劇場,非常方便!




我哋入到去先寄存行李,然後就入場睇SHOW啦!



開場前影番張相先(溫馨提示:如果小朋友坐唔夠高可以問職員拎坐墊)


兩個忍唔住又要扮多次MJ...笑死我


準備開SHOW啦!


因為場內係嚴禁拍攝,我都好守規矩嘅!哈哈~所以就俾番幾張官方相大家望吓



成個Show真係由出道嘅MJ介紹到最後期嘅MJ,由幾位唱功好勁嘅歌手去演譯MJ名曲,起初幾首慢歌都真係唔係太識,直至中段開始,BadBeat it!DangerousThrillerBlack or WhiteEarth Song全部都有!



每首歌前奏一起全場就尖叫啦,估唔到下晝場都可以咁好氣氛!4位歌手當中有一位係女人,估唔到都唱得好好!超有Janet Jackson影子



除咗4位歌手外,仲有一位模仿MJ的朋友,真係有9成似㗎,尤其係當佢Moon Walk嘅時侯真係好感動...我同哥哥都大叫!



仲有45度傾斜,真係型到震!到依家我都唔係好明點做到~


到最後一連寸跳舞快歌全場觀眾起哂身!超High超爽,我唔知點解睇到有少少感動好掛住MJ!睇完場Show,準備去搭船番香港...但係喺個腦度一路喺度....Thriller....Thriller night!


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 10分


呀劍評語: 真係好感動!一邊睇一邊懷念年青時侯嘅自己,同埋真係好想企埋起身一齊跳,番到屋企成個禮拜後,我仲周不時同哥哥芊芊開Youtube聽MJ學跳舞,實在係超讚的親子時間!

《Thriller LIVE》 簡介

已連續公演8年的THRILLER LIVE不斷推陳出新,風靡英國倫敦西區,至今已踏足全球30個多國家,演出超出5,000場次,逾四百萬觀眾入場欣賞,贏盡讚歎!巨星米高積遜「漫步月球」至國際,最終以澳門作其下一站的「登陸」地點。 最新落成的澳門巴黎人即將呈獻精彩絕倫的THRILLER LIVE,這將是澳門巴黎人正式開幕後,首齣在巴黎人劇場公演的節目。

地點
巴黎人劇場

表演日期

2016年9月30日至11月13日

門票價格

A區: 澳門幣/港幣 $ 480 
B區: 澳門幣/港幣 $ 280 
C區: 澳門幣/港幣 $ 180

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...