2016年10月20日星期四

【親子餐廳】荔枝角 大樹先生的家 親子空間 Mr.Tree @D2Place TWO

今日係呀劍生日,我哋一家去咗台灣....最出名嘅親子空間《大樹先生的家》,終於嚟到香港啦!我哋去咗荔枝角D2Place TWO第一間分店食住玩


我哋搭港鐵幾個站就到咗荔枝角,D2出口向後行番去長順街,億利對面就係D2Place TWO



由於商場都係啱啱新開冇耐,好多商店仲喺度裝修緊!入咗門口直上扶手電梯


然後沿住呢條路行入去就會見到大樹先生㗎


我哋預約咗晚上時段18:30-21:00,職員先讓預約咗嘅朋友入場,如果walkin嚟嘅朋友,要等到有位剩先準入場!

我知道大家一路打電話都打唔通,不過真係要堅持一直連射咁打,最終係可以打得通㗎!

打通之後職員會好耐心同你約時間,佢會俾幾個最早嘅時間大家,如果咁啱撞正唔得,佢會慢慢同你約好時間,唔會趕住收線,真係值得讚!(不過可能呢個都係打唔通嘅原因^.^)


一入到場兩個就已經第一時間跳咗入波波池,呢個波波池真係好大好深,小朋友最興奮


呢個波波池叫大樹球池,原來每一粒波都係來自台灣,聽到唔係大陸貨係咪即刻玩得安心D呢?!


場外有一格格鞋櫃俾大人細路放鞋


大家要留意喎,瀡滑梯係唔俾大人玩㗎,好多大朋友可能為咗照顧小朋友安全會陪埋佢哋一齊瀡,但係其實會有一定危險㗎!



見到佢哋玩,自己都好想變番咁細個捐入去波波池裡面,可惜望吓自己已經番唔到轉頭喇



指定動作!跳入波波池影番張大特寫



自己未去過台灣嘅《大樹先生的家》,希望有機會下次到台灣可以去玩吓


在波波池裡的職員姐姐,原來唔係剩係為持秩序,仲會同所有小朋友玩,而且仲要玩到好癲㖭,可能場裡面較大個嘅係哥哥,其他都好似芊芊咁細粒,所以姐姐先有對象玩!




Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
呀劍評分: 10分


呀劍評語: 台灣最紅的親子餐廳大樹先生,有得食有得玩,不過一節兩個半鐘頭確係唔夠喉,最靚嘅係全藍色嘅波波池,而且夠深真係好玩!

大樹先生的家親子空間》 簡介
堪稱台灣No.1、最具人氣的親子餐廳「大樹先生的家」,終於在香港開設首間分店了!超過6千呎的餐廳,除了用餐地方,亦劃分了多個為不同年齡、喜好的兒童特設的遊戲區,部分設施更是從台灣直送,餐廳亦非常注重清潔衛生,務求讓家長小孩玩得安心。

地址

香港荔枝角長順街15號D2Place TWO 1/F

交通
港鐵:荔枝角港鐵站D2出口,步行時間約3~5分鐘。

營業時間
9:30-12:00 早餐場
12:30-15:00 午餐場
15:30-18:00 下午茶場
18:30-21:00 晚餐場
6歲以上用餐最低消費:$120
6歲以下清潔費:平日$59;假日$79 
*超過6歲以上小朋友不可進遊戲區


預約電話
3184 0033

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...