2016年10月15日星期六

【親子好去處】御蓮宮 Lotus Palace @澳門巴黎人 The Parisian

你又食過安格斯牛河未?食過鮮長腳蟹腸粉未?我認為係澳門巴黎人酒店裡最掂嘅一間餐廳-御蓮宮!


我哋一早入到嚟澳門玩完Q立方之後,哥哥芊芊都話肚餓到不得了,我哋嚟到御蓮宮嘆番個靚茶,食番一盅兩件,但係估唔到...

待應先為芊芊預備一套巴黎特色嘅餐具,哥哥又唔抵得又要一Set!



啱啱落咗單,芊芊就問「點解咁耐都未有得食?」



認住呢個蓮花燈,室內整個環境都超美超高貴,估唔到佢哋嘅點心都一樣咁高水準



前菜放上枱佢哋都唔放過,點知食咗D有芥茉嘅青瓜即刻嗌「好辣好辣」





正式嘅點心上枱啦!當然唔少得嘅係最識食嘅芊芊且最鍾意食嘅蝦餃,真正皮薄蝦靚!



每餐唔少得嘅蔬菜,媽咪一定要嗌俾小朋友食!面上仲有少少炸白飯魚,兩個第一時間食,叫呢一味都唔知健康定唔健康



最巴閉係呢碟乾炒牛河,有咩咁巴閉,因為佢係平時去食都要幾百蚊嘅安格斯牛肉,真係好重牛肉香,唔知點解一路食一路覺得佢用嚟炒河有D嘥



兩個食得幾滋味!





跟住媽咪再嗌多個好有特色嘅點心!



又來一個巴閉點心,因為佢係長腳蟹+蝦腸粉!蟹肉超鮮甜



最後實在唔夠飽,因為餓咗太耐,所以再叫多籠燒賣...噢媽呀!原隻帶子燒賣呀




Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 10分


呀劍評語: 澳門巴黎人裡的食店,十分高貴超有氣派!點心仲款款特色美點,剩係乾炒安格斯牛河同埋長腳蟹腸粉已經夠哂Gimmick

《御蓮宮》 簡介

色香味是中式美食的象徵,御蓮宮的每一道菜均力求極致。品味海鮮、火鍋、粵菜、點心及中國特色菜餚,豐富而不失純正精緻,並嚴選優質食材,再經名廚烹調最佳口感,讓您品嚐到傳統中式美食的精髓,體驗味覺盛宴。

地點
路氹城路氹金光大道連貫公路澳門巴黎人3樓

開放時間

星期一至日: 11:00-00:00

電話

2882 8833

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...