2016年10月1日星期六

【親子飲食】紅磡 黃埔花園 丼丼亭 Don Don Tei

日本嘢你一定食過,但係好食又平又正宗嘅你又食過未,我食過,我真係食過!


今日去咗黃埔玩,玩之前梗係要去醫吓肚,我哋沿路睇吓有咩食,見到有間新開嘅日本嘢



我食完之後同老闆娘傾咗陣,原來佢哋係同日本大阪好出名嘅杵屋合作,喺香港開的店!所以佢哋大部份食材,甚至米都係每日由日本空運到港






媽咪細心揀嘢食!餐牌都做得好靚仔㗎,每款都有圖示,仲有嘢食上到枱都真係同餐牌相一樣,唔會呃人!




我哋坐正Bar枱對住廚房,見到佢哋所有設備餐具都處理得好乾淨整齊,可以好放心咁食!



等食中...無聊影!


到啦到啦!牛肉飯仲跟埋個酸蘿蔔好好味呀!


 濃醇汁煮牛丼 $50

 豚肉烏冬 $55

真係唔好睇佢個樣好似無咩特別咁,但係剩係飯同烏冬本身都好好食,飯軟硬適中,烏冬爽彈好咬!


最後唔夠喉再試埋佢個壽司便當,本身睇相好似唔係好多嘢咁,但係都賣成$108,不過上到枱食埋入口,真係覺得物超所值

即使唔係天婦羅同壽司,佢側邊嘅小食雞蛋蓮藕等,都極之入味好食


 壽司便當 $108

 杵屋天蝦卷 $30


真係忍唔住,最後都要叫多幾樣嘢食,真係好好好食,而且價錢唔算貴,真係好抵!

 



Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!
呀劍評分: 10分


呀劍評語: 食開日本嘢嘅朋友,我真係冇介紹錯,大家可以去試吓,我食緊嘅時侯眼見一個一個單人入座,我相信好食嘅店先至會有人唔介紹自己一支公都入嚟食!

地址
紅磡黃埔花園第3期地下32-33號舖

營業時間
星期一至日: 11:30-22:00


電話
2409 9962

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...