2016年8月18日星期四

【親子好去處】葵芳 Kerokerokeroppi Forest Camping @新都會廣場

芊芊呢個女都唔知何年何月何日開始,竟然鍾意天下女人最驚嘅一種生物-蛙蛙!適逢新都會廣場攪Keropi展,雖然遲咗好多但係都要同佢嚟影番輯靚相!

平時都會睇吓去邊度順路先會去商場行吓!今日得我同芊芊兩個專程由屋企出發到葵芳新都會睇Keropi展




其實佢鍾意蛙蛙都有段故,佢應該係睇咗Disney English World裡面隻Froggy,由嗰陣時開始做咗蛙蛙控

後來我在H&M買咗件Kermit the frog衫俾佢,佢鍾意到每晚都要件衫陪住佢瞓覺,所以對佢嚟講只要係青蛙佢就有興趣,包括佢從不認識嘅Keropi~

其實我小六至中學階段都係Keropi粉絲,我用嘅筆盒文具鎖匙扣全都係佢!(諗起都覺得乸)

但係我都唔知原來佢有成個家族...




芊芊走均全場同每一隻Keropi成員影相,佢知道今次出嚟搵蛙蛙影相,專登帶埋McDonalds最近大熱嘅HelloKitty x Keropi公仔同一個Keropi文件套(套裡面係吉嘅)!





我好鍾意呢個巨型Keropi頭嘅圖書屋,兩個面豬係個窗口,咁都俾佢諗到真係勁!




主題係同Keropi去Camping,點少得搭一個帳篷出嚟呀!眼見所有男仔一嚟到呢度就係捐入去最裡面,芊芊同其他女仔一樣就只係坐係個帳篷口,女仔果然係斯文D



所有Camping用具都係唔郁得嘅!想拎起扮吓嘢影相都唔得㖭


呢張幾好幾好...真係扮得幾似,有天份!


一邊俾我影,自己都拎住小相機一邊影


場景另一個必影位就係呢架Keropi Van啦!真係超Cute呀












Keropi仲企咗喺車頂上面!唔知你有冇留意到呢?


一向同佢哋兩個影相都唔駛我教,識得自動配合!唔做Drama真係嘥哂,利害~


其實成個Keropi家族,點解剩係得媽媽個身型係咁唔啱比例嘅?好似俾人兩邊壓扁咗咁


雖然未能進入Van內,但係見到佢其他位置都做得好細緻

 

今日我專登幫芊芊揀嘅呢條裙真係襯到爆燈,唔讚自己都唔得!



在場內消費滿一定金額(最低$400)就可以參加場內活動遊戲(太貴了吧~)

限量版禮品仲要滿$1,500先換到,大家想換的話最好問咗件限量禮品仲有冇先去消費~哈


所以一個人都冇...拍哂烏蠅!


大家仲記得佢嘛?Keropi身邊的雨天公仔,我都好Like佢㗎!



呢個遊戲都一樣拍緊烏蠅!就算有得玩都仲要掉中先有獎...難上加難!


期間限定Popup Store! 芊芊好乖冇嘈住要我買,所以我就唔買喇~Hehehe...


其實佢有得同蛙蛙影相經已開心到飛起!



Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 7分

呀劍評語: 芊芊有得同蛙蛙影相已經好興奮!但係場內遊戲的消費限額太高囉,點會有人玩!

Kerokerokeroppi Forest Camping 簡介

Keroppi會在葵芳新都會廣場露營,整個營地都是以他的主色綠色為主,讓人感覺好像置身於森林、大自然一樣,非常舒適。營地除了有5個影相區,還有Pop-up Store給大家買Keroppi精品,更有機會玩遊戲贏取他的別注禮品!

地點
葵涌興芳路223號新都會廣場3樓天晶館

日期

2016年7月9日至8月31日

時間

上午10時30分至晚上10時

消費換領Kerokerokeroppi限量版禮品

換領地點 ︰葵涌興芳路223號新都會廣場3樓禮品換領處
換領日期 :2016年7月9日至8月31日 
換領時間 ︰上午10時30分至換完即止

電話

2429 6500

網頁

www.metroplaza.com.hk

(以上資料更新至文章當日)



沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...