2016年8月2日星期二

【親子好去處】九龍灣 GreenLive親子班 @MEGABOX

諗番自己都有成十幾年未打過Golf囉,今晚參加咗GreenLive的親子試班玩咗一個鐘,記憶番哂嚟,越打越就手!至於佢哋兩個打成點...唔駛講就梗係~

今次要多謝FamilyGo俾咗個機會我哋一家去GreenLive玩

我哋早咗少少到,妹妹就喺出邊玩吓玩具Golf先,哥哥就推下「鑽石寶石」,如果上次有睇我介紹,仲有超音鼠玩呀!(不過今次嚟部機就搬走咗lu)


夜晚一個人都冇,所以玩得好自在!



連玩具都未玩得掂,唔知一陣妹妹拎起真嘅桿會點呢?




呢個哥哥只顧玩電玩,因為平時我哋都唔玩,所以對佢嚟講特別吸引


 

最嗌埋呀妹一齊過嚟玩...


我哋準備好哂,準備入去玩啦!




正式開始親子班啦,教練先教大家做做熱身操先,屈吓手指,拉拉筋!


擰擰左



擰擰右



所有裝備放齊旁邊,好期待快D開始,不過呢D唔係我哋用嘅


細Size D嘅呢幾支先係我哋用嘅


開始試打之前一定要同小朋友講清楚所有安全守則,因為一個唔覺意打到人真係可以好危險



每一個揮棍區都有個屏幕睇到模擬場地



哥哥開始試打先!好似有少少姿勢喎,雖然仲未打到個波,但係第一次打算係咁


芊芊都開始試打,教練提我哋支桿揮出去之後一定要屈一屈隻腳,但係芊芊次次都係打完個波,跟住停幾秒先再屈隻腳,睇到我勁好笑!




至於我就梗係有番咁上下,片冇人幫我拍所以冇得睇喇!連呀仔都讚我「好勁呀Daddy!」



大家輪流開波,玩咗成粒鐘,真係唔捨得走呀!副「計」開着咗就停唔到手...希望下次有機會再嚟玩吓!






Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 35mm f1.4L USM

呀劍評分: 9分


呀劍評語: 專人教練教小朋友打Golf,俾小朋友從小接觸多種球類活動,話時話打Golf都可以train到佢哋discipline喎,因為每一個都係步驟唔係亂打一通,所以都係一個幾好嘅親子活動

GreenLive 簡介

全球最大室內高爾夫球場,最先進的高爾夫球模擬裝置,採用最佳技術,是專業高爾夫球手的首選。

地址

九龍 九龍灣宏照道38號 MegaBox L7 5號鋪

開放時間
10:00 a.m. - 12:00 a.m.

電話

2593 0888

網頁

http://www.green-live.hk/

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...