2016年8月7日星期日

【試用報告】零淨皂 0Soap

最近好開心有好多朋友送嘢俾我!零淨皂 0Soap今次送咗一套清潔用品俾呀劍一家,真心值得推介!


身為一個男人,對於乾淨呢個問題呢...都真係求求其其,如果唔係老婆叫到,都真係唔會用洗面奶洗面

不過涼係要日日沖嘅,所以今次收到零淨皂嘅潔膚產品,都一於試試佢!

先講呢支「0蚊.噴霧」,佢成份天然,1歲以下小孩建議噴在衣服上。除了防蚊還可以驅蠓 (小黑蚊)。


另外呢支細支D嘅係「0蚊.膏」,成份跟噴霧一樣!適合較細的小朋友
最近成日去農場大自然等地方,就帶埋出去試試佢,噴喺手臂上真係好涼爽,可能因為有薄荷成分,我唔敢講佢好唔好,我剩係知道去咗幾次農場玩都冇咩蚊咬過


「靜癢.膏」含金盞花、洋甘菊及薰衣草成分,具有放鬆、舒緩安撫及抗菌特性,我哋因為真係冇咩蚊咬,所以幾乎冇用過,只係芊芊有陣時少少痕(可能俾蠓咬過少少),先至用佢輕輕搽下

但係原來佢仲可以用喺尿布疹、熱痱、暗瘡,曬傷的皮膚上㗎喎!



「靜敏.潤身膏」,因為店主關心哥哥的過乾皮膚,所以專登送這個給哥哥沖完涼之後搽一搽,搽咗之後真係少見佢"R"身"R"勢



「唇.滋養膏」甜橙香味,可以潤唇同埋舒緩口角炎


 最吸精係呢4件番梘,由左手面開始介紹



紫色:清.淨皂 (清熱_安眠) -洋甘菊泡浸有機特級初榨橄欖油,薫衣草精油。中醫認為洋甘菊有清熱解毒效用,對於暗瘡、出熱痱、日曬後發紅皮膚,有助減輕疼痛及加速復元。而薫衣草精油有助平靜急躁情緒,安眠的作用。



綠色:青茅.浄皂 (香茅草碎溫柔擦醒肌膚_去肌肉疲勞)
自家種香茅新鮮配製, 沖涼時淡淡香茅獨特香味怡人  含香茅草碎,擦擦身體,爽潔肌膚,有助肌肉去疲勞。


黑色:備長炭 · 淨皂 (深層潔淨_平衡油脂_冰涼洗感)
深層潔淨,平衡油脂,同時吸附汗味,改良版,含薄荷成份,使用後除了感到完全清潔的舒爽,還有冰涼感受,洗感非常棒!




紅色:左手香.淨面皂 (自家種_平衡面部油脂)
以自家種左手香新鮮配製洗面皂。左手香能平衡油脂,消炎。適合容易出油、有暗瘡粉剌皮膚。聽說左手香還有美白效果。使用方法:將淨面皂放入附上的起泡袋,揉出泡沫,用泡沫洗面,然後沖淨。應避免泡沫入眼。






我自己就用緊「青茅.浄皂」真係超香青茅味!搽上身就超多泡,我最鍾意呢個感覺!

同埋有用「左手香.淨面皂」嚟洗面,用後唔會覺得塊面好乾,感覺舒服自然



最後介紹呢支「泡泡淨手液_茉莉」,溫和植物配方,泡沫豐富,零添加。

泡泡好滑好輕,在手上好似Cream咁!搽上手超滑又香,沖水後感覺乾爽!小朋友都好鍾意,我自己都私人Encore多支!





除咗呢度眼見嘅產品之外,我都未用齊佢其他款式的產品,用得多超巿藥房產品或者大品牌的潔膚產品,大家不妨都試試零淨皂 0Soap!


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 9分


呀劍評語: 


(以上資料更新至文章當日)



沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...