2016年7月19日星期二

【親子好去處】新蒲崗 妖怪手錶 Summer Aloha @Mikiki

多謝Mikiki的邀請可以率先跟妖怪手錶四大人氣角色一齊抱抱跳宇宙舞!




差唔多每個星期日朝早番教會前食早餐嗰陣,都會喺茶餐廳個電視機睇到妖怪手錶

所以佢哋兩個早就認識地縛喵!雖然未至於係忠粉,但係地縛喵佢哋咁得意,佢哋兩個都一樣好鍾意


我哋去到現場仲未見到地縛喵佢哋嘅踪影先周圍行吓


隔咗冇幾耐佢哋就一隻一隻咁排住隊出嚟迎接小朋友啦

哥哥當然先捉住每一隻同佢影番張相先啦,最先係呢個新角色usa蹦


八卦嘅哥哥行到好近望入去,誓要見到扮緊usa蹦裡面嘅人!(真係一D童真都冇)

跟住合照嘅係哥瑪次郎,佢就最百厭成日攪攪震,周不時唔望鏡頭,真係俾佢激死^.^


哥瑪先生就比較含蓄冇咁古靈精怪


最後不可不提梗係地縛喵啦!今次哥哥都係專程嚟搵佢㗎咋!


嚟張大合照先!一次過可以同四隻喵影相真係好開心超興奮呀!

話時話點解冇妹妹份,因為...佢見到四隻喵就一路避開好驚~


 

結果佢只能夠同企定定唔識郁嘅喵影相啦...即刻成個唔同哂,擺咩甫士都揮灑自如




今次好開心又邀請到呀劍萬帥的朋友仔一齊出席,等大家都可以同我一齊感受抱抱地縛喵的興奮心情


當然呀劍都要入鏡同兩個至愛影張相啦!



四隻喵走咗去休息之後,我哋就去咗地縛喵架3D立體流動雪糕車,車前仲有妖怪執事威斯帕個雪糕造型LOOK㖭!

奇怪喇,點解冇人扮威斯帕㗎呢?



哥哥妹妹喺度扮演買雪糕,如果真係有雪糕可以食就好喇...


雪糕車內的立體雪櫃都做得幾似喎!



離開雪糕車之後就見到隔離有5米高的哥瑪先生燈塔,前裡仲有哥瑪次郎拎住紙扇撥涼好得意



展覽非常充滿夏日色彩!呢兩塊滑浪板其實真係可以做個實物出嚟喎,相信一定好受歡迎!


最唔好彩俾佢哋兩個見到Popup Store隔離有一排扭蛋機,哥哥開始心郁郁想扭我買!


見到呢隻手錶就更加忍唔住就嚟要開口問我「可唔可以買啦?」

但係佢知道我唔鍾意(因為屋企實在太多了),所以最後都冇好強烈要求我買


跟埋呀劍嚟嘅其中一個小朋友,佢原來有妖怪手錶仲願意借俾佢哋兩個戴吓玩吓,真係好啦

可以暫時幫我止吓血!而佢哋又可以玩吓就好滿足喇,最好笑係小朋友都話其實插咭扭吓拎吓都唔係咁好玩!

(後話:當然哥哥離開時都仲有少少唔開心,我就見佢最近咁乖,番去送份禮物俾佢啦,因為其實有很多未拆的玩具一早放在家裡,全部都係朋友送或者以物易物得來的!)


一場嚟到呀劍都八吓究竟裡面有咩買,仲記得細個嘅時侯好希望可以擁有一套卡通人物的文具套裝,當時我最鍾意係龍珠同埋聖鬥士星矢!
 

裡面細細但真係有好多嘢買,眼都花埋!


我有主動問哥哥妹妹要唔要地縛喵底褲㗎,係佢哋話唔要咋!(衣物實用D我就會較願意買)


哥哥好想擁有的妖怪手錶!最多等生日送俾你喇,如果到時你未變心...又或者可能有朋友仔玩厭送俾我哋呢?


芊芊似乎對地縛喵一D興趣都冇!


特別收錄:哥瑪次郎大戰地縛喵


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 9分


呀劍評語: 可以同妖怪手錶四大喵,哥瑪次郎、地縛喵、usa 蹦、哥瑪先生抱抱影相

妖怪手錶 Summer Aloha 簡介

人氣爆錶的日本動畫《妖怪手錶》熱潮持續升溫,隨著《妖怪手錶》第二季動畫剛於6月中火熱登場,於暑假以新蒲崗Mikiki為主場,聯同屯門卓爾廣場、屯門錦薈坊及荃灣荃綿中心,舉辦「妖怪手錶放暑假」活動,由爆紅的地縛喵領軍跨區玩盡香港各區


地點
九龍新蒲崗太子道東638號Mikiki地下中庭

日期

7月18日至8月28日

時間
上午11時至晚上9時

「妖怪召喚抱抱會」@Mikiki 
日期:23/7, 30/7 
時間:6:00pm-8:00pm 

日期:24/7, 31/7, 13/8, 21/8, 28/8 
時間:4:00pm-6:00pm 

日期:7/8, 14/8 
時間:7:00pm-8:00pm

「妖怪召喚抱抱會」@卓爾廣場
日期:23/7, 20/8, 27/8
時間:2:00pm-4:00pm 

日期:30/7 
時間:12:00pm-2:00pm 

日期:7/8, 14/8 
時間:3:00pm-5:00pm

「妖怪召喚抱抱會」@錦薈坊
日期:23/7, 20/8, 27/8 
時間:12:00nn-1:00pm

日期:7/8, 14/8
時間:4:00pm-5:00pm

「妖怪召喚抱抱會」@荃錦中心
日期:30/7, 7/8, 14/8
時間:4:00pm-5:00pm 

日期:20/8, 27/8
時間:6:00pm-8:00pm

《妖怪手錶》至HOT夏日沙灘用品換領
日期
7月22日至8月28日(逢星期五、六及日)

時間
下午1時至晚上10時

換領地點
各商場顧客服務中心

換領詳情
指定日期內以電子貨幣於指定商場內單次消費滿$400,即可免費換領新地商場 x《妖怪手錶》限量版至型方巾一條。滿$600*,可換領醒目仔水泡一個。滿$800*,可換領妖怪沙灘蓆一張。
*必須累積2張不同商戶發出之機印發票,每張發票金額須滿$100
數量有限,換完即止

電話
3980 9930/3480 3903

網頁

www.mikiki-mall.com.hk

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...