2016年7月21日星期四

【親子好去處】屯門 SANRIO CHARACTERS 塗氣競技場 @屯門巿廣場 tmtplaza

今個暑假屯門巿廣場有Sanrio總動員出場!可以喺度同至愛嘅Kitty蛋黃哥影靚相


今日去屯門大會堂睇畫劇,經過開tmtplaza俾我哋撞見Sanrio家族!

傳聞有幾大影相靚位,我哋都試吓逐個逐個搵嚟影吓,嚟個快閃!


最亮點係入場之後的Sanrio卡通蠟筆場景啦!如果一班小朋友嚟到可以一人一支,肯定影出嚟好靚!



超懷念Tuxedo Sam呢隻企鵝,仲記得細個都唔知佢乜水嘅時侯就係用佢水壺番學




哥哥唔知幾時開始認識布甸狗,一見到就話要同佢影相,不過好可惜佢哋全部都被圍住了


呢個彩虹倒轉大口仔都好得意...不過又係圍欄破壞哂成張相




哥哥同芊芊一齊鬥數吓有幾多隻Sanrio人物係認識嘅!



當然唔少得要同Hello Kitty影番張相啦



大家都爭住喺主舞台影相,排哂長龍,我快閃就唔想排隊lu



花最多時間玩喺呢個「七彩木顏色筆陣」兩個嘢喺度玩伏匿匿玩到唔捨得走



芊芊每次倒數都唔會瞌埋對眼



哥哥玩完再玩話唔想走...



芊芊一路數緊哥哥就諗住喺佢數完之後嚇佢...有妹妹真係好,有得俾佢蝦!



古靈精怪咁影相!芊芊話佢鍾意藍色所以揀咗支藍色木顏色筆,哥哥為咗就佢就是但揀支黃色筆,真係算唔話得!



呢條七彩樓梯又係封住咗!(咁其實你想點啫?)



呢個算係場內第二大影相靚位~Little Twin Stars星形水彩盤

本應可以從後面穿個上半身過嚟同Twin Stars影!不過我哋就咁喺前面影就算lu (又係圍欄 x3)



圍欄 x4



好在呢個蛋黃哥冇欄住!



呢度仲有個小籃球俾人投籃,不過限定時間內同埋要滿消費限額先有得玩





場內仲有精品店,我梗係唔敢入去啦!入咗去仲駛出番嚟嘅



唔知大家有冇留意到,原來主舞台的透明地下都見到其他顏色蠟筆喎!

都話快閃囉...影完走人



Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 7分


呀劍評語: Sanrio可算係陪住好多七八十後小學時期嘅男仔女仔,無論筆盒文具到水壺書包都好多時會用佢,今日經過懷緬吓我最愛嘅企鵝仔都好開心

SANRIO CHARACTERS 塗氣競技場 簡介
今個暑假,Sanrio一眾大熱角色將換上全新運動裝,齊齊登陸屯門市廣場的「Sanrio Characters塗氣競技場」,以最佳狀態迎接炎炎夏日!

塗氣互動遊戲(踫踫球競賽/投籃競賽)
日期:2016年7月23日至8月31日
時間:星期一至五:3pm-7pm;
星期六、日:12pm-9pm
參加方法:於商場消費滿$100即可參加
除了限量版文件夾,今次商場亦推出了旅行萬用袋以及防水袋,不過就要分別以電子消費$1,500及$2,000方可換領。


地點
新界屯門屯順街 1 號

展覽日期

7月18日至8月31日

電話
2450 7782

網頁

http://www.tmtp.com.hk

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...