2016年7月24日星期日

【親子好去處】銅鑼灣 迪士尼.彼思《海底奇兵2》展覽 Disney Pixar "Finding Dory" Exhibition @時代廣場 Times Square

海底奇兵2終於上畫啦!雖然我哋今次都抽唔到時間去戲院睇,不過去到Times Square影吓相都可以止吓喝


我哋由時代廣場後面入嚟,在有蓋廣場已經見到Finding Dory嘅展覽

好得意係一個小池塘,真係有水㗎喎!攪到D小朋友個個走去玩水,最唔得閒就係「食蕉」要逐個逐個小朋友,同佢哋講「唔可以玩水㗎!」


不過呢條Dory係唔識自己游水嘅!乜佢可以露半身喺水面㗎咩?


哥哥反而今次最鍾意唔係Dory同Nemo,而係身後嗰隻海豚仔!


今日星期日反而唔係太多人喺度影緊喎!可能今次展覽嘅角色唔係太多,同埋都要啱番比例~


如果大家忽略咗上面嘅呢排魔鬼魚就嘥咗設計師心機囉,因為望上去真係幾靚幾壯觀!


芊芊做咩影到個樣咁㗎?唔通其實你係扮緊海龜先生?


最矚目都算係八爪魚囉,佢成隻夾住咗喺條大圓柱度!真係超有型,不過想搵個位同佢影相就難D


大電視底下呢個影相區做得幾靚,無論直倒橫倒都啱影,不過我同大家一樣都唔鍾意排隊

烈日當空企喺度排隊為影一張相就唔好攪我


我都係側側膊喺側邊同佢哋影就算數!


今次上到二樓唔見有咩特別展覽,只係在升降機之間又見到八爪魚先生


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 7分

呀劍評語: 室

迪士尼.彼思《海底奇兵2》展覽 簡介

今個暑假,迪士尼.彼思最受歡迎的經典之一《海底奇兵》返嚟啦!今次更是由彼思動畫史上全球呃LIKE指數最高的失魂魚多莉擔正做主角!是次大型展覽將特別打造多達32隻3D模型,當中除包括一眾主角外,更有長達4米的巨型新角色七爪魚阿亨及魔鬼魚和海龜,讓市民大眾仿如置身海底之中,跟住成班海底朋友一齊刺激歷險!

地點
香港銅鑼灣勿地臣街1號

展覽日期

7月8日至8月31日

展覽時間
早上10時至晚上10時

第一期
日期: 2016年7月1日至31日
時間: 每天早上10時至晚上10時
開放區域: 
• 地面露天廣場大電視區域:海洋生態保育中心
• 地面有蓋廣場:魚樂無窮觸摸池
• 二樓大堂:大型繽紛圖像影相位 
• 13A層:《海底奇兵2》工作坊(2/7-24/7, 逢周末舉行) 

第二期 日期: 2016年7月8日至31日 
時間: 每天早上10時至晚上10時 
開放區域:
• 地面露天廣場大電視區域:七爪魚阿亨 
• 地面露天廣場鐘樓區域:深海珊瑚礁之家、魔鬼魚大遷徙及大海龜太平洋衝浪之旅

電話
2118 8888

網頁
http://www.tmtp.com.hk

(以上資料更新至文章當日)



沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...