2016年7月15日星期五

【親子好去處】九龍塘 Disney Tsum Tsum Walk N'Roll Festival @又一城 Festival Walk

多謝又一城邀請今日同小朋友出席又一城Disney Tsum Tsum展覽的率先試玩!一年前錯過了,今次終於有機會參與了。


好在今年再一次舉行,可以一暏7米高Disney Tsum Tsum大型裝置,今年仲識"轉"㖭㗎!

我哋早咗少少到場,所以先在LG2的POP-UP SHOP後同成班小朋友坐地下睇吓電視播的Trailer先!

個故事係講一班TSUM TSUM唔小心跌咗落個爆谷機,經過一陣驚險刺激拯救行動,最後全部跟住爆谷一齊爆番出嚟!完~




因為今日係傳媒試玩,所以裝置全部都沒有開動,如果有機會再嚟可以感受一下轉動時的震撼~「好滾動呀!」中央的鐘樓仲會隨時間跟其他樂器裝置一起演奏交響樂來



「劍球狂熱」



「壽司嘉年華」



兩個揀咗碟吞拿魚唐老鴨壽司嚟影!(大家記住到時唔好爬上去)



「搖滾劇場」,期待呢兩個裝置一齊合奏嘅時侯


請問做咩做個咁嘅手勢呢?沙嘩D吸~



佢哋見到咁色彩繽紛又熟悉嘅卡通人物,即刻猛咁叫我同佢哋影相~




影到唔捨得走...但係都要去另一區睇吓其他嘢,我哋搭扶手電梯上到L2



呢度佈置到成個爆谷機咁!直程係頭先睇到嘅卡通場景


好可愛的TSUM TSUM爆谷!兩個行咗埋去影就好似入咗去一間充滿爆谷的屋裡


估唔到佢哋兩個都鍾意影「到此一遊」相,要同每一個角色影勻!



想得非常周到,場景有多一級讓小朋友站在上面影相!



隔離放咗兩部今期日本最Hit的TSUM TSUM全新街機!各位只要到場讚好TSUM TSUM Festival & 又一城 Facebook專頁,就可以玩一次



哥哥同芊芊反而對遊戲冇咩興趣,只係不停問我點樣可以拎到D扭蛋!(其實我都想問...)



我自問唔係一個潮爸,我真係未玩過TSUM TSUM遊戲!好在今次呀劍帶埋2位會員媽咪去,有佢哋教我點玩



哥哥同妹妹合作一齊玩!可惜妹妹未夠高,只可以拉到最底嘅TSUM TSUM!



超專業的媽媽...有佢幫手哥哥差少少就拎到第一位!




玩完之後我哋又去到UG層(即係溜冰場嗰層),呢度有個小POP-UP STORE,售賣TSUM TSUM嘅TOMICA車,仲有幾款全新造型在今次展期推出



哥哥欣賞緊呢個唔知有幾多層嘅路軌!睇到唔捨得走,外面仲放咗兩部大電視播放住myTV Super Channel的Disney Movie!



跟住再行到上G層,呢度有得影貼紙相,自製姓名貼紙同埋銅幣製作!

我哋先影貼紙相先!(售價$40一張)


哥哥同芊芊各拎住4個$5入落去貼紙機(咁都有得爭...)



揀好貼紙相嘅相框(唔好太心大心細呀,揀相框都有時間限制㗎!)



我呢個老土爸真係𤓓,成十幾廿年未影過貼紙相,一開始影頭1張就失咗手(每次有2個shots)



然後我哋就試埋製作姓名貼紙,好簡單只要輸入自己姓名(中英皆可),然後選擇既定字體,按「打印」便可以了!


最後落番去POP-UP SHOP行個圈,場內所有TSUM TSUM產品都好得意好吸引,少D定力真係會忍唔住想買哂番屋企!






多謝邀請之餘,仲超開心收到咁多禮物!大家都快D呢個暑假至8月16日去搵TSUM TSUM玩番日啦!


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

呀劍評分: 9分


呀劍評語: 有小朋友最熟悉的卡通人物,見到會轉動嘅大型裝置真係會開心到彈起!大個D嘅小朋友一定捕住喺部街機度玩,如果玩齊咁多個區域加埋行街食飯,真係可以燒一日!

Disney Tsum Tsum Walk N’ Roll Festival 簡介

以深受大人及小朋友愛戴的Disney Channel Tsum Tsum卡通動畫作設計藍本,打造全球最高7米的Disney Tsum Tsum大型裝置及故事場景,並首次注入富動感的機動元素。源自日本的Disney Tsum Tsum推出以來迅速「滾動」全球,其於Disney Channel播放的卡通動畫亦深受小朋友及大人喜愛,又一城特別與 Disney 攜手將其最新的卡通動畫活現大家眼前,「滾動」場景包括Disney Tsum Tsum鐘樓(Clockwork Tsums)、搖滾劇場 (Rock the Amphitheater) 、劍球狂熱 (Kendama Fever) 及 壽司嘉年華 (Sushi Carnival) ,更首次注入機動元素,動感無限,與 Disney Tsum Tsum迷齊齊互動!


地點
又一城 LG2層、G層、UG層及L2 層

展覽時間

上午10時至晚上10時

電話
2844 2222/5500 2342

網頁

www.festivalwalk.com.hk

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...