2016年6月5日星期日

【親子飲食】九龍城 義香荳腐食品

mini Blogger又出動啦, 今日去九龍城一日遊, 最後嚟到呢家老字號豆花店「義香」食番碗豆花!

環境會有少少污糟, 不過喺街巿裡面都預咗, 坐得有D逼(如果孭住袋嚟都唔知放邊好), 都唔會話特別好坐, 呀靚姐都係只想你快食快走唔好阻住個位, 





價錢正常, 唔貴合理!! 我哋快快咁叫咗兩碗凍豆花, 一杯黑豆漿同埋一碟炸三寶







靚姐豆花嚟啦! 佢冇落糖水, 要自行落黃糖! 豆花唔夠大埔滑, 仲有D"鞋"咀




炸三寶分別係炸豆卜、素雞同埋雲吞, 不過都係粉多過肉, 唔夠脆, 好似一早炸起咁!





最後覺得有點熱氣都係叫多杯黑豆漿飲! 冇豆味, 甜度OK, 還可以!




哥哥你呢樣代表好食定係唔好食呢?





Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f/2.8L USM

呀劍評分: 6分


呀劍評語: 我覺得馳名老店嚟講真係唔算好食! 不過天氣太熱入去消吓暑還可以啦!

地址
九龍城衙前塱道74號地下

營業時間 
星期一至日: 11:00-20:00 

電話
2382 5006

付款方式
現金

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...