2016年5月28日星期六

【親子好去處】西營盤 中山紀念公園體育館 兒童遊戲室 Sun Yat Sen Memorial Park Sports Centre

前一日啱啱落咗三號波, 今日橫風橫雨! 撞啱今晚要到西港城參與一個活動, 中途發現呢個避雨好去處!

喺西營盤附近的中山紀念公園, 我諗大家都知道, 可能都去過呢個大草地野餐睇海!

但係又有冇去過隔離個體育館裡面個兒童遊戲室, 今日撞正大雨, 我哋就唯有入嚟避一避!


呢度每一場時段差不多兩小時, 中間5-10分鐘作清潔! 這裡也有實施人數管制, 如果太多人, 姐姐(音: 遮遮)會安排人在等侯區坐住等


裡面一眼望哂, 冇其他特別設施玩, 不過小朋友有得跑跑跳跳, 已經覺得好開心


呢度以快樂馬戲班為主題! 周圍都係小丑馬戲團動物特角色佈置




場內只有一個小小的位置俾家長安坐



玩玩吓開始悶落嚟, 我哋自己行埋一邊玩「狐狸先生幾多點」!


跟住哥哥自己同其他小朋友玩起上嚟, 都係小朋友自己有獨特溝通方法!

  
場內有些簡單的告示紙!



Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM


呀劍評分: 6分

呀劍評語: 去開沙田公園可以參加這個小玩兒, 讓小朋友認識一下石礦的本質, 同埋可以玩一個互相合作的遊戲贏取小禮品

地址: 香港西營盤東邊街北18號

面積(米2): 130

開放時間: 
8:00am-9:50am
10:00am-11:50am
12:00am-1:00pm
2:00pm-3:50pm
4:00pm-5:50pm
6:00pm-7:50pm
8:00pm-9:50pm

查詢電話: 2858 2493

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...