2016年5月1日星期日

【親子好去處】九龍灣 麥當勞 McDonald 「世界大笑日」大笑瑜珈主題派對 @德福廣場

聽見麥當勞個名, 你一定話唔好俾小朋友食咁多, 但係有D活動都幾值得參加架喎!

童年係應該充滿歡笑, 但係哥哥就係一個充滿愁善感既人, 就好似InsideOut個《呀愁》一樣

得知麥當勞今日舉行一個叫「大笑瑜伽」既活動, 就參加一下來個親子活動!


其實全港有多間分店都有舉辦這個活動, 但係我就參加咗德福分店的! 因為覺得佢新D又大D

德福分店劃出一個比較大既地方用作此活動, 用屏風間開!

我哋搵咗個地方先坐低, 職員俾咗張餐牌我哋Order嘢食!

今次活動以人頭計每位$40(其實一直以為係$40一大一小, 所以先參加)



不過唔嚟都嚟咗, 就付報名費同埋先點咗兩個餐! (每人收費包一個餐)

其實個餐正常係完咗個活動先有得食, 但係我哋好肚餓, 活動又未正式開始, 所以叫職員先俾我哋食先!



活動開始了, 麥當勞姐姐先叫大家圍個圈做一做熱身運動!

教小朋友來個深呼吸, 谷住唔好呼氣.....跟住用大笑方式呼番啖氣出嚟



起初以為芊芊三歲人仔唔明姐姐講咩, 但係原來佢明喎仲谷到面都紅哂, 笑死我哋


之後要搵個Partner一齊做, 佢哋兩兄妹玩得好開心, 隔離妹妹唔想搵人做Partner所以悶悶不樂


當然跟住個環節就係要搵D小朋友出嚟做吓示範攪吓笑啦!


芊芊繼續整蠱做怪!!!



然後仲要大家企起身圍圈行跳住結他他舞, 小朋友當然邊跳邊笑~ 大人就....哈哈哈




做完一大輪大笑運動同遊戲之後, 大家可以番位坐食麥記餐! 其實正常一個餐都要$30幾蚊

所以可以話加多幾蚊可以有個活動, 都好似幾抵呀!


最後仲每人有一張Cert! (事前職員已經問我取了所有名字)


跟住原來仲有小小遊戲俾小朋友, 等大人可以乘機坐低抖抖

姐姐同佢哋玩「糖黐豆」, 芊芊玩得好投入, 嬲人真係有哂表情!





最後皆大歡喜, 仲有小禮物送俾小朋友同大人!


Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

呀劍評分: 9分

呀劍評語: 當然唔鼓勵食咁多麥記啦, 不過如果假日冇咩做, 只得少少時間, 都可以參加吓附近麥當勞既活動, $40有個餐, 有遊戲同埋禮物都算係一個幾好既親子活動(如果麥記姐姐可以再投入D同多D笑容會好D囉)

麥當勞 「世界大笑日」大笑瑜珈主題派對 簡介

每年5月第一個星期日是世界愛笑日。「玩樂瑜伽」跟麥當勞一起在三十多間餐廳分享大笑。 作為大笑導師,最快樂的事莫過於見證各位參加者在呆呆樣然後跟我們一起開懷大笑,充滿活力。見證不同的大笑朋友的改變也是我們的滿足感的來源。 

地址
九龍灣偉業街33號德福廣場一期F21號舖

營業時間

Mon-Fri: 12:00 pm - 9:00 pm
Sat-Sun: 11:00 am - 9:00 pm

網頁

http://www.mcdonalds.com.hk/ch.html

電話

3709 2004

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...