2016年4月17日星期日

【親子好去處】太古 玩具反斗城 Toys"R"Us 烈車戰隊 特急1號 見面會 + 鰂魚涌公園

烈車戰隊 特急1號 我愛你!!

今次玩具反斗城設了幾次的烈車戰隊見面會, 分別喺唔同既日子同分店同大家見面



其實哥哥4歲開始就有睇《特命戰隊》, 之後到《獸電戰隊》, 今期嚟到《烈車戰隊》

哥哥係忠實粉絲! 前兩次既見面會我哋都錯過咗, 今次一定唔可以錯過!(其實係順便番嫲嫲屋企食飯)


見面會3點先開始, 我哋早15分鐘去到現場

我哋提早問職員到時見面會既地方會喺邊, 咁就可以早少少排隊同影相走人!

時間尚早, 同哥哥睇吓玩具! 哥哥最乖既地方就係好少會扭計買玩具, 可能從小就教佢


店內有個姐姐(唔係著 Toys"R"Us制服的) 在派《烈車戰隊》的刊物, 背面有張特急烈車車長證


得知原來見面會既地方就係《烈車戰隊》玩具架呢條咁細既通道上

我哋提早少少排隊!




如果早知另外兩間分店有齊五個特急戰士, 我就安排吓時間去啦!


等咗10分鐘度終於見到特急1號現身啦!



無錯, 就係咁樣影咗張相就要拜拜....


覺得好似唔夠喉, 喺隔離望多佢兩眼...


最後哥哥用佢零用錢買咗兩樽泥膠, 佢話要番屋企送俾妹妹同佢一齊玩! (我心諗你唔同佢搶都偷笑)



之後有D時間我就同佢出咗去鰂魚涌公園放咗陣電, 呢度唔可以叫做好"大", 但一定可以話佢好"長"

呢度除咗香港人仲有好多日本人同外國人喺度, 唔知係咪咁所以D小朋友都玩得比較斯文

  
  
  











Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 24-70mm f2.8L USM

呀劍評分: 7分

呀劍評語: 最理想當然去海港城或愉景新城, 因為一次過可以同五個特急戰士見面同影相!

地址

太古城道 18 號,太古城中心1/F, 103A 號舖 (港鐵太古站E出口)

交通
(港鐵太古站E出口)

(以上資料更新至文章當日)




沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...