2015年5月16日星期六

【親子飲食】Unifood Express全球高級食材速遞專門店

今日同妹妹去完將軍澳單車館 然後直接搭的士去我朋友屋企峻瑩, 

用咗$36, 大概10分鐘! 

今晚我哋ORDER咗網上食材速遞Unifood Express, 

本來諗住都係好似食buffet咁啦,叫D生蠔,剌身,安格斯咁! 點知....



日本磯燒墨魚條 (熟) ,解凍即食


火煱拼盤(自己預備, 安格斯牛除外)



南非特大納米比亞蠔 (Extra Large Namibia)

當我食既第一隻蠔!就俾我知道呢間嘢唔係講笑,D蠔係南非蠔,南非蠔為深海蠔,肉色偏牛奶白,口感是超Creamy,海水味不太重,夠大隻,根本唔駛落茄醬,只需滴幾滴檸檬汁,就已經好夠味,鮮甜爽滑,食落口腔好清新好爽口!


北寄貝




跟住再試三文魚,三文魚我識得多,呢個近皮位真係好好食,肉爽如脆鯇!



珍寶帶子厚身,夾起嚟都覺得好重,放入口未咬已經feel到好甜,咬埋落去就更加唔駛講!



甜蝦



海膽



香煎安格斯

最後打打吓邊爐朋友建議將剩番的Angus拎嚟煎, 得出呢碟「香煎安格斯」真係堅好食!

Photo by iPhone 5S

Unifood Express

呀劍評分: 10分

呀劍評語: 價錢合理, 質素保證! 真係好過你去俾5舊水去食自助餐! 冇呃你

網址

電話預訂


2997 1468 或 WhatsApp5546 7977

(以上資料更新至文章當日)

沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...