2015年4月19日星期日

【親子好去處】青衣 大富翁 80 周年‧經典呈現青衣城@青衣城

今日我諗起最近青衣城有大富翁既展覽, 同埋半年多前屋企樓下多咗條68E既巴士線, 可以直去到青衣城落車, 所以就試吓搭!

其實我好少會去追呢D商場既POPS, 不過今次真係做得好靚同好認真, 所以都專程嚟望吓, 如果好似上次FROZEN咁, 我就冇嚟啦...



不過在元朗公園開出既68E唔係咁密, 差唔多半個鐘先一班, 所以最好睇定咗幾點會開車時間表先至去等車! 

我哋上咗車之後, 小朋友都開始瞓覺, 大約40分鐘就在青衣港鐵站落車, 轉個彎就到咗青衣城啦! 

一入到去就見到大富翁的POPS啦! 


我整蠱哥哥叫佢行入去, 之後佢先知呢個係監倉!


佢哋其實未接觸過大富翁, 不過一見到一格格就跟住行同埋跳!







 有一樣要讚, 商場搵咗2個姊姊工作人員喺度, 專為到場朋友影相!

同埋大家好有秩序, 唔駛大家喺度爭, 如果喺Harbour City或者Timesquare

肯定幾班人企埋去同一個POPS, 影個陣要避開人!!! 可能青衣區比較少自遊行!





仲有好多其他POPS, 好多都係大富翁的棋子!




影完相玩完之後, 都差唔多6:00, 我哋就去食妹妹最鍾意既烏冬! 因為太早, 入到去想坐邊都得!



食飽飽後去個厠所, 商場真係醒目, 專登係厠所入口外面放咗好多部$5機動車! 

喺你等呀媽去厠所既時侯就要俾小朋友坐, 我都最後要俾$5佢哋玩...




Photo by CANON 5D Mark III, Len | EF 35mm f/1.4L USM

呀劍評分: 6分


呀劍評語: 同一般商場比較佢好在一行出商場就見到海濱長廊! 可以散步睇海吹吹風! 如果要加分就要視乎埋當日商場的活動同埋你食個餐好唔好食啦haha

青衣城簡介
青衣城是以海洋為主題的商場,有140多間商店,售賣潮流服飾、童裝、科技電器產品;還有多間餐廳。

地址
新界青衣島青衣站青衣城一樓「夢幻島大堂」

開放時間/ 交通/ 其他詳情
請參考網址 http://www.maritimesquare.com/

(以上資料更新至文章當日)

沒有留言:

發佈留言

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...